"Helikoptermbajtësja ruse e desantit e prodhimit francez "Vladivostok", e cila u lëshua në ujë më 15 tetor në Francë, në përfundim të ndërtimit të saj do të pajiset me 4 motoskafë të shpejtë të prodhimit francez për desantim të destinuar për dërgimin në bregdet të marinarëve", - tha burimi.

Motoskafët do të pajisen me armë ruse, duke përfshirë këtu edhe ato artilerike, si dhe me sisteme radioteknike dhe radioelektronike ushtarake ruse.