Amnesty International ekzaminoi të dhënat e më shumë se 9 prej 40 sulmeve në Pakistan nga gushti deri në tetor të këtij viti. Sipas të dhënave të organizatës, asnjë nga viktimat e këtyre sulmeve nuk ka marrë pjesë në konfliktet e armatosura dhe nuk përbënte asnjë kërcënim.

Human Rights Watch njoftoi se gjatë 2 prej 6 sulmeve të avionëve amerikanë pa pilot në Jemen kanë ndodhur vrasje të pakontrolluara të njerëzve të pafajshëm.