Për këtë njoftoi Komandanti i Forcave të Desantit Ajror të Rusisë, Vladimir Shamanov.

Sipas fjalëve të tij, 5 kadetë të Shkollës së Lartë të Desantit Ajror të Rjazanit dhe një ushtarak tjetër, duke u kthyer në errësirë pas qitjeve mësimore me armë zjarri, humbën jetën si rezultat i shpërthimit të një objekti të panjohur.

Nga ana tjetër Agjencia "RIA Lajmet" me referim tek një burim i saj njofton se ka shpërthyer një predhë, por nuk jep asnjë detaj në lidhje me këtë ngjarje tragjike.