Dhjetra të tjerë u plagosën. Sulmi terrorist u krye në një zonë të populluar kryesisht nga shiitë.

Ky është një tjetër akt dhune në një seri sulmesh të ngjashme të kryera në Irak, ku gjendja e sigurisë është quajtur si më kritikja në 5 vitet e fundit.

Të dielën e kaluar viktima të shpërthimeve, të kryera nga terroristë-kamikaze, u bënë ushtarakë dhe nëpunës të organeve qeveritare në qytetin e Rawa. Një tjetër sulm u krye në shtëpinë e një oficeri të lartë të policisë në Samarra.