Brenda 3 ditëve pjesëmarrësit e tij të famshëm do të diskutojnë se si ta bëjnë jetën e milionave njerëzve më të të mirë.

Këtë vit takimi i laureatëve i përkushtohet 30 vjetorit të dhënies së këtij Çmimi ish-Presidentit të Polonisë, Lech Valesa.

"Unë do ta ngre pyetjet, për të cilat flas gjithmonë - për faktin se bota nuk është e organizuar mirë dhe se OKB-ja, NATO-ja, si dhe Këshilli i Evropës - janë ide të epokës së vjetër", - tha Lech Valesa.

Takimi i parë i lauratëve të Çmimit Nobel për Paqe u iniciua për herë të parë me iniciative të Mihail Gorbaçov në vitin 1999. Pas kësaj një samit i tillë përpiqen të mbajnë çdo vit.