Për këtë deklaroi Kreu i Shërbimit Federal të Migracionit, Konstantin Romodanovskij.

Ai theksoi se ai kundërshton krijimin e kampeve të mëdha të përkohshme të llojit të kampit për emigrantët e paligjshëm në Goljanovo.

"Kjo është një zgjidhje e përkohshme dhe e pacivilizuar që akujt nuk do t’i sjellë asnjë të mirë. Nevojtitet që qytetarët të ndodhen atje jo si kafshë, por si njerëz", - tha kreu i Shërbimit Federal Migracionit.

Në gusht të viti 2013 në një kamp të projektuar posaçërisht në rajonin Goljanovo të Moskës u sollën qindra emigrantë të paligjshëm të ndaluar nga policia. Shumica e tyre ishin shtetas të Vietnamit, të cilët punonin në fabrikat klandestine.