Komandanti Monsif Khan u dha leje të gjithë vartësve të tij të shkonin e të festonin Kurban Bajramin dhe pastaj, pasi ngarkoi me armë, pajisje të shikimit gjatë natës, dylbi dhe pajisje ushtarake një automjet të adaptuar për të ecur në të gjitha terrenet, u largua në drejtim të panjohur.

Zyrtarët raportojnë se ai është dezertori i parë nga njësitë e forcave speciale.