Përleshjet midis forcave qeveritare dhe rebelëve të dy grupeve, të lidhura ngushtë me "Al-Qaeda", u përkeqësuan në Tel-Aran dy ditë më parë.

Sipas informacionit të aktivistëve të të drejtave të njeriut, gjatë konfliktit sirian, i cili zgjat që prej marsit të vitit 2011, kanë humbur jetën më shumë se 115.000 njerëz.