Një hedhje e fuqishme deri në 10 km është regjistruar të premten në mëngjes herë, reja e hirit u përhap në një sipërfaqe prej 200 km. Vullkanit "Kluçevskaja sopka" i është caktuar kodi i kuq i rrezikut të aviacionit.

Është përmbytur autostrada që lidh kryeqytetin e rajonit me pjesën veriore të gadishullit: pas erupsionit të vullkanit filloi shkrirja e akullnajave, për shkak të së cilës ndryshoi kursin dhe doli nga brigjet lumi Studenaja. Sipas të dhënave të sizmologëve, vullakni "Klucçvskaja sopka" po bëhet gjithnjë e më aktiv.