Protestat e punëtorëve u përkeqësuan pas bërjes publike të martën të projektligjit të miratuar nga qeveria mbi ndryshimet në buxhet.

Komplikimet më të mëdha për shkak të grevës priten në sektorin e transportit për shkak të anulimit dhe vonesave të fluturimeve, ndryshimeve në orarin e nisjes së trenave dhe anijeve.

Në kryeqytetin italian janë marrë masa të papara të sigurisë.