Në prag Lituania, Nigeria, Arabia Saudite, Çadi, dhe Kili u zgjodhën si anëtarë të rinj jo të përhershëm të Këshillit të Sigurimit të OKB-së për vitet 2014-2015, në bazë të rezultateve të votimit të fshehtë të mbajtur në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së.