Paketën e marrëveshjes për bashkëpunimin ushtarako-teknik prej 4.3 miliardë $ Rusia dhe Iraku e nënshkruan në vitin 2012. Kontrata në fjalë përfshin, midis të tjerash, edhe furnizimin e më shumë se 10 helikopterëve "Mi-28N" "Night Hunter" (Havoc) me kompletin e armatimeve.

Duke folur mbi kushtet e kontratës, Ali Al Musawi theksoi se kontrata përfshin, kryesisht furnizimin e armatimeve për luftën kundër terroristëve.