Kontrata për furnizimin me 12 helikopterë "Mi-35" u nënshkrua në vitin 2008. Kompania ruse fitoi asokohe tenderin, ku konkurrentë të saj ishin kompanitë Augusta Westland me helikopterin "A-129 Mangusta" dhe Eurocopter me helikopterin "ES 665 Tiger".