Sykes zbuloi se mostrat janë 100% identike me ADN-në e ariut të lashtë polar, i cili ka ekzistuar më shumë se 40.000 vjet më parë dhe ka qenë një specie e përafërt me ariun e murrmë.

Sipas mendimit të profesorit, shpjegimi më i mundshëm për origjinën e Yeti (njeriu i dëborës) është se ai është rezultat i çiftëzimit të arinjve të bardhë me ata të murrmë.