Sky News Arabia thekson se gazetarët punonin profesionalisht, duke u përpjekur të pasqyronin ngjarjet në mënyrë objektive, dhe jo në favor të njërës apo tjetrës palë të konfliktit. "Prioriteti i kanalit televiziv është siguria e gazetarëve", - thuhet në deklaratë.

Grupi i zhdukur i xhirimit përbëhet nga tre persona: një shtetas i Mauritanisë, një qytetar i Libanit dhe shoferi sirian. Herën e fundit ata janë lidhur me kanalin televiziv të martën.