Republikanët në Dhomën e Përfaqësuesve po përpiqen të hartojnë një plan të veprimeve të mëtejshme.

Nëse Kongresi nuk e rrit tavanin e borxhit deri në 17 tetor, vendi do të përballet me një default teknik.

Ndërkohë, Administrata e Presidentit të SHBA-së reduktoi shpenzimet për kopshtin e krijuar në Shtëpinë e Bardhë nga Zonja e Parë e vendit Michelle Obama. Shumë nëpunës të Shtëpisë së Bardhë janë dërguar me pushime për shkak të krizës dhe tashmë askush nuk mund të mledhë perimet që rriten në të. Perimet e pjekura kanë filluat t'i hanë ketrat dhe dhelprat që jetojnë në rezidencën e Kreut të Shteteve të Bashkuara.