Ata protestojnë kundër transferimit dhe shkarkimit nga puna të kolegëve të tyre.

Konferenca e Përgjithshme e Punës e Greqisë planifikon të zhvillojë një grevë 24-orëshe më 6 nëntor, me të cilën vendosën të bashkohen edhe sindikatat e marinarëve grekë.

Autoritetet greke morën mbi vete përgjegjësinë përpara "treshes" së kreditorëve ndërkombëtarë (BE, BQE, FMN) të shkarkojnë nga detyra para përfundimit të këtij viti 25 mijë punonjës civilë.