Sipas fjalëve të tij, zhvillimi i inspektimeve, sikurse dhe diskutimi mbi shkallën e pasurimit të uraniumit është pjesë e planit iranian të paraqitur në bisedimet e Gjenevës.

Sot në Gjenevë startoi dita e dytë e negociatave midis Iranit dhe "gjashtëshes" së ndërmjetësve ndërkombëtarë, ku përfshihen Rusia, SHBA-ja, Britania, Franca, Kina dhe Gjermania.