Kundër Iranit vazhdojnë të jenë në fuqi sanksionet e OKB-së në lidhje me dyshimet e një domethënieje të dyfishtë të programit bërthamor të vendit.

Në "gjashtëshen" e ndërmjetësve ndërkombëtarë përfshihen 5 anëtarët e përhershëm të Këshillit të Sigurimit të OKB-së (Rusia, SHBA-ja, Kina, Franca, Britania e Madhe) dhe Gjermania.