Ky vendim mund të merret në takimin e 32-të të përvitshëm të Komisionit për Ruajtjen e Gjallesave Detare të Antarktidës (CCAMLR), i cili do të nisë në qytetin australian të Hobart-it më 23 tetor.

Është propozuar krijimi i zonave të mbrojtura në Detin Ross dhe pjesën lindore të Antarktidës.

Sipas deklaratës së përfaqësuesve të delegacionit rus në CCAMLR: "para mbylljes së zonave detare të shfrytëzueshme është e nevojshme të studiohet në detaje baza shkencore e vendimeve të tilla".