"Sot Lord Peter Truscott nominoi Vladimir Putinin për Çmimin Nobel për Paqe pasi iniciativa ruse e paqes për shkatërrimin e arsenalit kimik sirian pengoi eskalimin e luftës civile", - thuhet në një deklaratë të Lordit dërguar në Agjencinë "RIA Lajmet".

Peter Truscott është anëtar i Dhomës së Lordëve të Parlamentit britanik dhe ish-Ministër i Energjetikës të Britanisë së Madhe.