Britney Jean është emri i plotë i interpretueses. Sipas fjalëve të Britney Spears, pikërisht në këtë formë i drejtohen asaj të afërmit, dhe ajo e cilëson këtë si një shenjë dashurie. Këngëtarja donte ta ndante këtë ndjenjë me adhuruesit e vet, përveç kësaj, disku i ri i saj rezultoi të ishte shumë personal, prandaj dhe albumit i është dhënë ky emër.

"Britney Jean" do të jetë regjistrimi i tetë i studios në diskografinë e Britney Spears. Këngën "Work Bitch", e cila u bë singeli i parë nga albumi, Britney Spears e promovoi më 15 shtator.