Vendimi përkatës u publikua më 14 tetor në faqen e Internetit të peshkopit të Romës.

Erich Pribke gjatë luftës ka shërbyer në SS dhe ka marrë pjesë në ekzekutimet masive në shpellat Hendek në Romë në vitin 1944, kur u vranë 335 qytetarë të Italisë.

Në fund të luftës Erich Pribke u arritis në Argjentinë me dokumente të rreme, ku jetoi deri në vitin 1996, kur atë e ekstraduan në Itali. Dy vjet më vonë, ai u dënua me burgim të përjetshëm, të cilin më pas ia zëvendësuan me arrest shtëpiak.