Pallati 24-katësh në kompleksin e banimit elitë në qytetin e dytë për nga madhësia në vend - Medellin - u shemb mbrëmjen e së shtunës.

Në atë kohë në ndërtesë ndodhej brigada e punëtorëve të ndërtimit dhe të paktën një banor. Banorët e tjerë të pallatit u evakuuan të premten, pasi në pallat u gjetën krisje në mure.

Në ndërtesat fqinje gjithashtu u evakuuan banorët, pasi ata mund të jenë në rrezik, njoftuan autoritetet.