Në janar të këtij viti "Big Mouth" pranoi publikisht se është marrë me pirateriri dhe se ka siguruar me këtë të ardhura shumë të mira.

Në shtypin belg ka pasur sugjerime në lidhje me faktin se Mohamed Abdi Hassan mund të jetë përfshirë vërtetë në rrëmbimin e disa anijeve tregtare dhe jahteve në brigjet e Somalisë, duke përfshirë këtu edhe sulmin mbi anijen e mallrave belge "Pompei" në vitin 2009.