Grup xhihadist "Shteti Islamik i Irakut dhe Sirisë", i lidhur me "Al-Qaeda", sulmoi trupat e Ushtrisë së Lirë Siriane. Gjatë luftimeve u vranë të paktën 50 persona - rreth 30 anëtarë të Ushtrisë së Lirë Siriane dhe 20 islamistë.

Sipas njoftimeve të aktivistëve sirianë të mbrojtjes së të drejtave të njeriut, grupi "Shteti Islamik i Irakut dhe Sirisë" u zhvendos në zonat e kontrolluara dikur nga Ushtria e Lirë Siriane.