Oficerët e policisë qëndrojnë përgjatë gjithë perimetrit të ndërtesës në një distancë prej rreth 10 metrash larg nga njëri-tjetri. Përgjatë hotelit "Moska", i cili ndodhet përballë ndërtesës së parlamentit, janë rreshtuar autobusë dhe kamionë për transportin e personelit.

Duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve, njëri prej oficerëve të policisë sqaroi se organet e ruajtjes së rendit "nuk largojnë askënd dhe nuk pengojnë lëvizjen e qytetarëve, por merren me ruajtjen e rendit publik". Në Dumën Shtetërore pohojnë se nuk ka pasur asnjë kërkesë ndaj policisë për forcimin e sigurisë.