Sportistja rrezikon të përballet me një përjashtim 2-vjeçar.

Charline Van Sinck tregoi se shërbimi antidoping i ka dërguar asaj një letër, në të cilën informohet në lidhje me provën pozitive ndaj doping. Sportistja e xhudos deklaroi se është habitur shumë nga një lajm i tillë, pasi kurrë në jetë nuk ka përdorur lëndë narkotie. Charline Van Snick shtoi se do të presë detajet nga organet e antidoping, dhe pas kësaj ka ndërmend të drejohet në gjykatë.