"Kjo është vizita e parë e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Hondurasit në Moskë, takimi ynë është veçanërisht i rëndësishëm në dritën e hapjes së Ambasadës së vendit tuaj në Moskë, - tha Lavrov. Për vite dhe dekada me radhë zhvillimi i marrëdhënieve është penguar nga stereotipet ideologjike të "luftës së ftohtë", ato pengesa u arritën të kapërcehen. Unë jam i kënaqur që ne sot po hapim një kapitull të ri të marrëdhënieve dypalëshe".