Rrjedha e gazit ndëryjor me shtrirje mbi 1.600 vite drite lëviz me shpejtësi deri në 17 km/s. Ajo u arrit të zbulohej me ndihmën e observatorit kozmik infra të kuq "Spitzer".

Ekspertët mundën gjithashtu të gjenin një flluskë gazi, e cila mund të jetë burimi i fluksit të tij. Shkencëtarët sugjerojnë se ky i fundit është shkaktuar nga shpërthimi i yllit suprem, dhe më pas një pjesë e materialit të hedhur nga shpërthimi është shpërndarë në një bisht të gjatë. Krahasimi i gjatësisë së rrjedhjes me shpejtësinë e gazit na lejon të vlerësojmë kohën e shpërthimit të supozuar: kjo ka ndodhur rreth 50 milionë vjet më parë.