Në bordin e kuvertës ndodhet orkestra e kombinuar e Flotës së Balltikut dhe e njësisë së marinsave.

Në Kork "Sobrazitelnij" do të ndodhet nga 18 deri në 23 tetor. Programi i vizitës së anijse ruse parashikon pjesëmarrjen në paradën e anijeve dhe takimet protokollare të komandës së anijes me përfaqësuesit e Forcave të Armatosura të Irlandës.

Gjatë kalimit nëpër Detin Balltik dhe Detin e Veriut ekuipazhi i anijes do të përpunojë një sërë detyrash mësimore luftarake, do të zhvillojë stërvitjet për mbrojtjen kundër ajorore.