Sipas fjalëve të tij, Carter ka punuar në mënyrë efektive si nën udhëheqjen e tij, ashtu edhe si zëvendës i krerëve të mëparshëm të Pentagonit, Leon Panetta dhe Robert Gates.

Ministri e falenderoi zëvendësin e tij për shërbimin dhe uroi që ndryshimet e kuadrove të mos ndikojnë në mbarëvajtjen e punës. Arsyet e dorëheqjes nuk janë bërë të ditura.