Medaljet në fjalë u gdhendën në ar, argjend dhe bronz. Në vend të emrit Jezus në medalje ishte shkruar Lesus.

Medaljet papale gdhenden pas çdo zgjedhje të Pontifikut të ri, ato i mbledhin koleksionuesit nga e gjithë bota.