Të premten Heidi Hautala do të flasë në një konferencë për shtyp, gjatë së cilës do të tregoje se përse ministria e saj ka ndaluar kompaninë shtetërore të anijeve "Arctia Shipping" që të dorëzojë në polici deklaratën me akuza në adresë të aktivistëve të "Greenpeace", të cilët depërtuan ilegalisht në mars dhe në maj të vitit 2012 kuvertat e akullthyeseve të kompanisë duke u përpjekur për të organizuar në to aksionet e tyre të protestës.