"Stërvitjet ushtarake tregojnë se aleanca tripalëshe e SHBA-së, Japonisë dhe Koresë së Jugut është shndërruar tashmë në një bashkim për armët bërthamore", - thuhet në një deklaratë të Komitetit koreanoverior për Ribashkimin paqësor të Koresë.