82-vjeçarja Alice Munro ka shkruar libra të tillë si "Vallja e hijeve të lumtura" dhe "Jeta e shtrenjtë".

Nesër, më 11 tetor, Komiteti i Nobelit do të vendosë për fituesin e Çmimit të Paqes për vitin 2013. Pretendente kryesore për këtë çmim është aktivistja e re e mbrojtjes së të drejtave të njeriut nga Pakistani, Malala Yousufzai. Ajo përkrahu të drejtat e vajzave për t’u arsimuar dhe për këtë atë u tentuan ta vrasin talebanët.

Për Çmimin Nobel për Paqe është nominuar edhe Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin.