Përveç kësaj, Bolkiah shpreson në një progres në lidhje me zgjidhjen e problemit të programit bërthamor iranian dhe zgjidhjes së suksesshme të problemeve në Gadishullin Korean në margjinat e forumit.

EAS është krijuar si një platformë për dialogun politik mes liderëve të shteteve të rajonit të Azi-Paqësorit për bashkëpunimin politik dhe promovimin e bashkëpunimit praktik.

Rusia në forum përfaqësohet nga Ministri i Jashtëm Sergei Lavrov.