Sipas njoftimeve, Ministria e Punëve të Brendshme e Libisë me mbështetjen e organizatave ushtarake revolucionare po kryen një operacion special bazuar në informacionin se disa politikanë të lartë janë përfshirë në kryerjen e krimeve që lidhen me sigurinë e shtetit dhe korrupsionin.

Më parë në media u shfaq informacioni mbi arrestimin e Kryeministrit të Libisë, Ali Zeidan.

Mediat besojnë se arrestimi i politikanëve libianë mund të nënkuptojë një rishpërndarje të pushtetit në vend midis fraksioneve të ish-revolucionarëve.