Në arrestimin e tij morrën pjesë punënjësit e Ministrisë së Punëve të Brendshme.

Më parë mediat njoftuan se Kryeministri libian ishte rrëmbyer nga persona të panjohur nga një hotel në Tripoli.

Sipas dëshmitarëve, kreu i qeverisë u nxorr jashtë hotelit nga një grup personash të armatosur dhe u dërgua në destinacion të panjohur. Në hotelin e kryeqytetit ndodhet zyra e kreut të kabinetit qeveritar.