Përfaqësuesit e "Komandës së revolucionarëve libianë" deklaruan se arrestuan Kryeministrin sipas udhëzimit të Prokurorisë së Përgjithshme të Libisë. Përveç kësaj, ata konfirmojnë se po hakmerren për arrestimin nga amerikanët të njërit prej liderëve të dyshuar të "Al-Qaeda", Abu Anas Al-Libi.

Kabineti i Ministrave dhe Kongresi i Përgjithshëm Kombëtar i Libisë i bëri thirrje popullit libian të ruajë qetësinë, njoftuan mediat.

Zeidan u arrestua nga burra të armatosur në një hotel në Tripoli më 10 tetor.