Deputetët mendojnë se lirimi i Julia Timoshenko do të krijojë një mundësi për "rivendosjen e drejtësisë dhe zbatimin e zgjedhjes historike europiane të Ukrainës".

Julia Timoshenko që nga viti 2011 po shlyen dënimin e saj 7-vjeçar me burgim për abuzim me pushtetin gjatë nënshkrimit të kontratave të gazit me Rusinë.