Pala turke deklaroi se zgjedhja në favor të Kinës nuk është e motivuar politikisht dhe i plotëson kërkesat e Ankarasë në aspektin e çmimeve dhe zhvendosjes së prodhimit primar të këtyre sistemeve në territorin turk.

Ministria turke e Mbrojtjes deklaroi gjithashtu preferencën e saj për sistemin e mbrojtjes kundërajrore kineze, për shkak se ai është më i lirë se sa sistemet analoge nga Rusia, SHBA-ja dhe vendet europiane.

Shuma e transaksionit të mundshëm është afërsisht 3,4 miliardë $.