Ekspertët arritën në përfundimin se deri në vitin 2020 Kina do të mundet jo vetëm të jetë prezente në Ishull dhe ta marrë atë nën kontrollin e vet, por edhe t’i rezistojë në mënyrë efektive ndërhyrjes në konfliktet me vendet e tjera. Aleatja e shtetit pjesërisht të njohur, i cili mund ta ndihmojnë atë në rast të ndonjë sulmi, është SHBA-ja.

Si dëshmi për këtë ekspertët theksojnë se Kina rinovon në mënyrë aktive Forcat e saj Ushtarake Ajrore dhe Detare, si dhe po zgjeron kapacitetin e raketave.