Deri më tani në çështje përfshihet vetëm një i akuzuar - ish Nënkryetari i Byrosë së rojes të Qeverisë, Pavel Belavny. Ai akuzohet për braktisje të detyrës gjatë përgatitjes së vizitave në Rusi të Kryeministrit Donald Tusk më 7 prill dhe Presidentit Lech Kaczynski më 10 prill. Gjithashtu zyrtari është akuzuar për bërjen e shënimeve të rreme në dokumentet zyrtare.