Ahmet Üzümcü njoftoi gjithashtu se grupi i radhës i ekspertëve të armëve kimike me përbërje prej 12 personash do të dërgohet në Siri.

"Është e nevojshme që këta inspektorë të mbërrijnë në Siri sa më shpejt që të jetë e mundur", - deklaroi ai.

Aktualisht në Siri ndodhet misioni prej 19 ekspertësh të ONAK-ut dhe OKB-së.