Parashikohet që Shoigu dhe Zëvendësi i tij për Marrëdhëniet Ndërkombëtare, Anatoli Antonov, të takohen me Ministrin brazilian të Mbrojtjes Celso Amorim, Shefin e Shtabit të Përgjithshëm, gjeneralin Jose Carlos De Nardi, dhe ndoshta edhe me Presidenten braziliane Dilma Rousseff. Në Peru delegacioni rus do të takohet me Ministrin e Mbrojtjes të Perusë Pedro Cateriano Bellido.

Gjatë bisedimeve do të diskutohet blerja e baterive të sistemeve raketore të lëvizshme Zenith "Iglla" dhe sistemeve të mbrojtjes kundërajrore "Pancir-S1".