Ky reaktor grafit me një kapacitet prej 5 megavat nuk përdoret për gjenerimin e energjisë elektrike dhe është projektuar për prodhimin e plutonit të ngarkuar. Sipas marrëveshjeve të arritura në bisedimet mbi denuklearizimin e Gadishullit Korean, ai u ndal në vitin 2007.

Në prill të këtij viti në sfondin e rritjes së tensionit në Gadishullin Korean Pheniani njoftoi për rifillimin e punës së reaktorit. Në raportin e Shërbimit Kombëtar të Zbulimit të Koresë së Jugut njoftohet se reaktori funksionon që prej gushtit të këtij viti.