Me ndërprerje të mëdha punon transporti hekurudhor, gjithashtu u anulua apo vonua një numër i madh fluturimesh. Spitalet kaluan në regjimin e përdorimit të gjeneratorëve. Gjithashtu ka probleme në sistemin e ujësjellësit dhe telefonisë celulare.

Pjesëmarrësit e grevës protestojnë kundër ndarjes së Andhra Pradesh në dy shtete, pasi ndryshime të tillë do të ndajnë popullsinë, e cila flet në të njëjtën gjuhë - telugu.