Më shumë se 250 vetë u plagosën.

Të dielën Egjipti festoi 40 vjetorin e konfliktit arabo-izraelit, i njohur si "luftërat e Ditës së Gjykimit".

Përleshjet midis përkrahësve dhe kundërshtarëve të qeverisë së mbështetur nga ushtria u zhvilluan në disa qytete egjiptiane. Sipas njoftimeve, forcat e sigurisë u përpoqën të parandalonin përleshjet e drejtpërdrejta mes kundërshtarëve.