Është njoftuar se të dhënat e bisedave telefonike dhe letrave të ministrisë braziliane kanë rënë në dorë të Agjencisë kanadeze për Sigurinë e Komunikacionit (CSEC - Communications Security Establishment Canada), duke përdorur sistemin Oympia, në mënyrë që shërbimet e inteligjencës të mund të përgjonin veprimet e ministrit.

Të dhëna të publikuara më parë dëshmojnë se edhe Shtetet e Bashkuara kanë spiunuar ministrinë braziliane.